The story


Denna dag har faktiskt börjat helt bra, har orkat göra lite istället för att jag bara skulle ha legat på soffan. Men det är ändå ganska lite jag orkat göra och det känns dumt att känna sig trött efter det. För egentligen har jag bara gjort mat och gått med hunden till postlådan, det är mer än vad jag gjorde igår men det är mycket mindre än vad jag orkade med för t.ex. ett halvt år sedan. 
   För dryga två månader sedan började allt hända, det känns som så länge sedan men man blir väl van med allting, även det man inte vill bli van med. Sedan januari var jag onoff sjuk, engelska hörfen skrev jag med öronen i lås, matematiken med ögoninflammation och samhällsläran i 38 graders feber. Skulle vara intressant att veta om det kunnat gå bättre som frisk. Som tur gick min feber ner och jag fick skriva ryskan som ''frisk''. Dagen efter åkte jag till London med världens bästa människor. I slutet av veckan som vi spenderade i London började jag bli sjukare igen. Efter att ha kommit hem var jag utmattad hela veckan tills vi den veckans söndag for till läkaren. 
   Och det visade säg att mina vita blodkroppar var närmare noll än det värdet de borde ha. Fick remiss till Mejlans och på den vägen har jag varit sedan dess. Jag har gått igenom otaliga tester och blodprov men ingen verkar stå upp med en skylt och säga ''du har det här''. 
   Efter studentskrivningarna var jag ännu positiv och glad, så mycket roligt hade jag framför mig. Hade äntligen lyckats få sommarjobb och så taggade jag att börja läsa till inträdesprov. Har inte jobbat en dag på den arbetsplats jag lyckades få och kommer nog inte göra det heller så som det ser ut. I början kämpade jag ännu och läste till inträdesprovet men jag förstod tillslut att jag helt enkelt inte hinner eftersom jag inte orkar läsa varje dag, inte ens varje vecka. Så nu har jag framför mig ett mellanår vilket inte gör något alls, det som stör mig är att jag inte vågar planera det mellanåret eftersom jag inte vet vad jag kommer kunna göra eller om jag kommer ligga på sjukhus hälften av tiden. 
/Bilden är från Thailand, lika glad som han vill man ju vara
-Ellen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kotiloma och sjukhusmat

Första dagarna på B-sidan

Hur det går hemma