7B

Utsikten från ett av rummen på avdelning 7A, kommer dock vara på 7B var det faktiskt finns en ännu finare utsikt.

Det är en tid sedan jag skrivit. Kanske för att jag trodde allt skulle ordna sig och det kanske det gör men så känns det inte just nu. Vad har hänt sedan senast? Sjukhus, läkarbesök och så har jag nu fått vara hemma sedan oktober ungefär, tack vare antibiotika. Och så hade jag två läkarbesök, det handlade om stamcellstransplantationen. 

Saken är den att jag måste bestämma mig om jag ville göra det eller inte. Efter att ha i 2 timmar lyssnat på allt som kan gå fel och alla risker det finns så tror jag ingen vill säga ''ja, men det går jag med på''. (Det är en obligatorisk diskussion läkaren måste ha med patienten)

Följande dag hade jag läkare igen och då var det en läkare som kände mig och hon berättade direkt inte några bättre nyheter. Om man inte gör transplantationen snarast möjligt, har jag en levnadstid på max 1-2 år. Dvs. jag kan dö i nästa infektion jag får. Det är inte något man vill höra. Hon berättade även att de inte trodde jag skulle överleva den senaste infektionen jag hade, då i oktober. Det är ju trevligt att veta så här i efterhand. 

Fastän allt detta hade blivit sagt kunde jag bara inte säga högt ja, men jag fick skicka meddelande till min läkare om mitt beslut och det gjorde jag också samma dag. Nu är det alltså så att i ungefär mitten av februari ska jag frivilligt sätta min fot in på Mejlans triangelsjukhus avdelning 7B och så kommer allt börja. 

Som tur har jag mina vänner, efter att ha haft diskussionen åkte jag hem och så kom mina vänner övernatt. Allt kändes plötsligt lättare, gjorde till och med en ''bucketlist'' av saker jag vill göra osv före februari. Vet inte hur ofta jag kommer orka skriva hit, före joo, men på sjukhuset kommer det bli annorlunda, all ork kommer troligtvis försvinna. Men vill nog skriva, vet att det kan hjälpa personer som är i samma situation eller som har anhöriga i samma situation. 

-Ellen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kotiloma och sjukhusmat

Första dagarna på B-sidan

Hur det går hemma