3 nätter och in tillbaka

Jag skrev senast att jag skulle uppdatera så snabbt som möjligt om jag kom hem eller inte meeen det kom lite många om och men emot så uppdateringen fick vänta tills nu. Så min plan fungerade alltså helt bra. På torsdag fick jag komma hem eller egentligen så var jag ungefär 2 minuter hemma för att föra mina saker och körde sedan till stan för att hinna till en workshop. Efter det åkte jag till skogen och min familj och övernattade där. Följande morgon hade jag vanlig dropp och antibiotika dropp på dagsjukis. Så åkte jag igen till skogen för att jag helt enkelt var så trött, orkade inte själv göra mat och definitivt inte städa. På lördag eftermiddag måste jag åka hem och jag typ sov och sov, så kom hemsjukis för att ge antibiotika dropp, så tvinga jag mig själv göra mat, så sov jag. På kvällen mätte jag febern och det tog igen lite för länge för mätaren, hade 37,9 grader. Och jag hade nog redan vetat den dagen att jag inte är helt frisk.
På söndag förmiddag fick jag skjuts av mamma till Mejlans jour. Var i samma rum som då när jag kom från Tammerfors hehe. Togs in på sjukis till infektionsavdelningen, det är inte hematologiska men det är nog helt okej. Mitt crp visade inga tecken på att sjunka och jag hade feber nästan hela tiden, på onsdag ungefär så ökade mitt crp plötsligt från ca 100 till 150, samma kväll/natt hade jag 39 graders feber. Medicinerna böts ut, jag fick en kateter i halsen (kan berätta att det inte var någon rolig upplevelse och den är obekväm) eftersom jag får så många mediciner att man inte skulle hinna ge dom via en normal kanyl och normala blodådror skulle annars heller inte tåla det.
Nästa dag hade mitt crp igen sjunkit till typ 110 så medicinerna fungerar. Från ungefär söndag till fredag har jag nästan endast legat i sängen, lågt hemoglobin, starka värkmediciner, andra mediciner och feber gjorde sitt jobb.
Till veckoslutet fick jag lov av läkarna att gå utanför mitt rum (är i skyddsisolerat rum) om jag mår bra och med munskydd och handskar. Så igår gick jag för första gången på en vecka längre än några meter, tänkte typ svimma så där 50 gånger men vad gör man inte för att se lite annat en sitt sjukhusrum. Orsaken till att jag tänkte svimma var att mitt hemoglobin var 74, jag får Tramal (en stark värkmedicin), jag har naturligt lågt blodtryck och jag ju bara hade legat en så lång tid. Eller det är vad jag själv tycker är orsakerna.
Idag var jag och gick hela två gånger, kändes mycket bättre nu och mina värden är på väg mot det bättre, hemoglobinet var idag igen 80 och crp har igen sjunkit. Imorgon är det en ny vecka och jag kommer nog få komma hem under kommande vecka.(Det är vad jag tror) Det är ju inte långt kvar till den 15 heller så skulle gärna spendera lite tid utanför sjukhuset före det. Så att sådant. Okej en sak glömde jag att nämna nämligen att jag av någon orsak (skyller på medicinerna) ser ut som en ''pullaråtta'', har tyvärr ingen finare benämning till det. Känns som att mitt ansikte är typ från en tv animation, oh well hoppas att det går lite över. Har nämligen hört att alla medicinerna i samband med stamcellstransplantationen har tendens att orsaka lite samma sak så skulle vilja se ''normal'' ut dom här dagarna som ännu kvarstår.
Nu när jag varit i helt okej skick dom senaste typ två dagar har jag panik gjort skolsaker, har nämligen lite deadlines coming up och dessutom mitt sista försök på en tent den 13. Som jag bara måste måste få bra i. Så om det finns någon som kan Finance och är intresserad av att lära en som inte kan så bra Finance (jag) så kan man ta kontakt!

-Ellen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kotiloma och sjukhusmat

Första dagarna på B-sidan

Hur det går hemma