Lite om allt


Förra sommaren
De senaste dagarna har varit helt okej, illamåendet har minskat vilket är skönt. Har inte orkat göra så väldigt mycket, men efter transplantationen kommer jag få röra på mig lite mer så det kanske piggar upp en. När man får cytostatika får man inte göra så mycket ansträngande. Har en väldigt trevlig sk. egen skötare, som sköter mig ganska mycket. Hon talar svenska och vi skämtar med varann (ibland) typ varje dag. Humor är nog bra medicin det också. De flesta andra här är ju självklart också väldigt trevliga.
Idag lite senare kommer jag få något slags serum som kan ge lite biverkningar så kan hända att jag mår sämre senare idag. På fredag kommer jag troligtvis få stamcellerna och så börjar väntan på att cellerna ska börja agera och synas i blodprov. Skulle ju vara roligt om jag för en gångs skull skulle ha bra tur och cellerna skulle stiga så att jag fick åka hem och att jag inte skulle få några otrevliga infektioner. Men som många påpekat så finns det tyvärr ingen kristallkula så att man kunde se in i framtiden. ''Det är svårt att säga'' är något man hör för det mesta eftersom min behandling ju inte heller är riktigt som alla andras och min okända sjukdom.. ja den är ju okänd.

För att inte bara tala om sjukhus och mediciner så tänkte jag skriva om annat också. Borde komma ihåg att söka nu in när ansökningstiden för högskolor och universitet pågår. Hoppas nu bara på att tenten gått bra, en rak plats utan inträdesprov skulle just nu nog kännas som en stor lättnad. Och jag har ju jobbat för det. Finns nog mycket jag längtar efter, ridningen, sommaren, normal mat, normalt liv. Men sommaren kommer ju komma snabbt och på hösten om allt är som det ska borde jag få börja ridningen igen.
Ett normalt liv vet jag inte om jag någonsin kommer o ha men det har jag kanske inte hittills heller haft. Och vad är ett normalt liv? Tror nog alla har något jobbigt de måste kämpa med så det finns säkert inget som heter ett normalt liv.
-Ellen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kotiloma och sjukhusmat

Första dagarna på B-sidan

Hur det går hemma