Hur det går hemmaOm man nu frågade mina föräldrar var det bra att jag var i ett isolerat rum i över två månader skulle dom säga ja. Vet ni varför? Jo igår, dammsög jag, var på lång promenad med Siiri, tvätta golvet och lagade mat. Inte så illa haha. Och allt utav fri vilja. Idag har jag inte gjort lika mycket, men matlagningen har jag lite för tillfället i alla fall som min uppgift eftersom jag planerat vad vi ska äta och dessutom så är det ganska tråkigt om man inte alls har något ''program''.
Försöker nu i början undvika platser var det finns massor med folk, helt enkelt för att jag inte vill bli sjuk nu genast. Men vänner tänker jag nog träffa så mycket jag orkar. Det är en så konstig känsla att kunna gå fritt, vara ute och höra fåglarna sjunga och att kunna göra så mycket man inte kunnat på sjukis. Har en helt annan energi och aptit hemma, men det är nog ingen överraskning för mig. Så har det varit också när jag varit kortare tider på sjukis.

Bara jag får hem brev från läkaren gällande peruksaken så ska jag gå o köpa mig en peruk. Nu har jag bara hatt på 24/7 dels för att jag får kallt utan och dels för att jag inte vill gå omkring utan. Måndagens läkare gick bra, det hade jag glömt o säga. Var inget speciellt, vet inte vad mina blodvärden nu exakt är och har inte orkat gå in på omakanta o kolla. Läkaren ska väl ringa mig imorgon eftersom jag ännu troligtvis nu ska börja två nya mediciner som jag inte haft förr bara för att mina levervärden varit lite höga o så. Sedan tror jag att det inte borde komma fler, om det inte händer något speciellt.
Har egentligen inget emot att äta mediciner eftersom det hjälper mig att dricka, ska dricka minst 2 liter varje dag. För andra brukar det vara 3 liter, som tur inte för mig är ändå såpass mycket mindre i storlek. Hade svårt med 2 liter i början då när jag ännu var inne på sjukis och man kommer inte hem förrän man kan bevisa att man klarar av det mål man har i dagen. Jag var förr van med att dricka väldigt väldigt lite vilket inte är bra men därför var det i början svårt med 2 liter nu går det hur lätt som helst. Har en lista som jag skriver i vad jag druckit. Så är det också lättare för mig att hålla koll på hur mycket jag har kvar, samma system användes på sjukis.

Det var det för denna gång. :)

-Ellen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kotiloma och sjukhusmat

Första dagarna på B-sidan